Klikając "Akceptuję", wyrażasz zgodę na przechowywanie plików cookie na Twoim urządzeniu w celu usprawnienia nawigacji w witrynie, analizy korzystania z witryny i pomocy w naszych działaniach marketingowych. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności.
Zgłoś
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

PASZTECIKI GILOWSKIE

No items found.

Polecamy pyszne i łatwe w przygotowaniu paszteciki , smaczne na zimno jak i na ciepło. Potrzebne składniki to na ciasto:

3 szkl. mąki,

1 kostka margaryny,

10 dkg drożdży,

4 żółtka,

1 szkl. gęstej śmietany

1 łyżeczka soli,

1 cukier waniliowy,

2 łyżki cukru.


Składniki na farsz:

1/2 kg białego sera,

7 dużych por,

4 jajka, wegeta, sól i pieprz do smaku i olej do smażenia.


Najpierw przygotowujemy ciasto. Do garnka dodać pokruszone drożdże z 2 łyżkami cukru i wymieszać. Mąkę przesiać na stolnicę, dodać margarynę ,żółtka, śmietanę, sól, cukier waniliowy i drożdże . wszystko razem wymieszać i wyrobić ciasto. Zagniecione ciasto wstawić na 1 godz. do zamrażalnika. w tym czasie przygotowujemy farsz. Na oleju smażymy pokrojoną porę z wegetą. Następnie dodajemy pokruszony biały ser z przyprawami. Ciągle mieszając dodajemy jajka i razem wszystko mieszamy. Jak wszystko razem się połączy odstawiamy do wystudzenia. Po przestudzeniu farszu wyciągamy ciasto z zamrażalnika i wałkujemy ciasto o grubości 0,5 cm . kładziemy farsz i przykrywamy ciastem. przecinamy na jaką długość chcemy. Paszteciki wykładamy na blachę, wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika . Pieczemy na złoty kolor. Paszteciki możemy podawać ciepłe do barszczu czerwonego albo na zimno jako przekąska. SMACZNEGO!!!


0
0
0
0

Zaloguj się lub zarejestruj aby móc komentować

0 komentarzy
Bądź pierwszym, który skomentuje
Loading
Ktoś pisze komentarz
Brak Nazwy
This is the actual comment. It's can be long or short. And must contain only text information.
Edytowany
Twój komentarz pojawi się po zatwierdzeniu przez moderatora.
Brak
This is the actual comment. It's can be long or short. And must contain only text information.
Edytowany
Twój komentarz pojawi się po zatwierdzeniu przez moderatora.
Pokaż więcej
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Pokaż więcej