Ekologiczna pasja Roberta i Krystyny Wagner.
Witajcie,
Nazywam się Robert Wagner i wraz z moją żoną Krystyną prowadzimy gospodarstwo ekologiczne Wagnerówka w Lubnowie. Nasza przygoda z rolnictwem ekologicznym rozpoczęła się w 2001 roku, a od 2004 roku posiadamy certyfikat gospodarstwa ekologicznego.
Nasze gospodarstwo położone jest w malowniczej części Dolnego Śląska, blisko zabytkowego Paczkowa oraz Kotliny Kłodzkiej. Z pasją i zaangażowaniem dbamy o to, aby nasze produkty były najwyższej jakości. Specjalizujemy się w sprzedaży świeżych owoców i warzyw, które w sezonie letnim przetwarzamy na pyszne przetwory. Stosujemy tylko dodatki dobrej jakości, takie jak cukier trzcinowy z certyfikatem ekologicznym czy octy winne i owocowe.
Jesteśmy dumni z naszych kiszonek i zakwasów, które zdobyły uznanie nie tylko wśród lokalnych mieszkańców, ale również wśród dolnośląskich szefów kuchni. Nasze produkty, takie jak cukinia w chilli, patisony, konfitura aroniowo-gruszkowa, czy sok z aronii, są symbolem zdrowego stylu życia i bliskości z naturą.
Wagnerówka to nie tylko gospodarstwo, to miejsce spotkań i wymiany doświadczeń. Organizujemy szkolenia, spotkania integracyjne i pokazy, a także cyklicznie spotkania otwarte dla osób zainteresowanych ekologicznym gospodarowaniem. Nasze zaangażowanie w rozwój rolnictwa ekologicznego zostało docenione wieloma nagrodami, w tym I miejscem w województwie dolnośląskim w konkursie na najlepsze gospodarstwo ekologiczne w kategorii "ekologia – środowisko".
Zaloguj się lub zarejestruj aby móc komentować